KEDAI NO 7 PANTAI KLEBANG BUAT HAL LAGIK.. MEMANG ORANG MENYUMPAH KEDAI KO..JANGAN PERGI KEDAI NI!!

MEMANG ORANG MENYUMPAH KEDAI KO..JANGAN PERGI KEDAI NI
Akhirnya terkena gak ku..semalam makan kat klebang.. aku boleh terlupa mana satu kedai yang menipu n harga macam x patut..akhirnya kedai yang kami pilih tue adelah kedai yang dok tersebar kat fb..
buat tokey n makcik yang biadap sgt tu..kali keberapa ku cakap yang ku haramkn duit ku yang x sepatutnya ikut harga yang ku makan..nasi 4 penuh 3 setengab..pucuk masak lemak semangkuk..

K3
daging tetel semangkuk..ayam 2 ketul..sup mangkuk kecik air kosong..semuanya rm 60..bila ku resit ko cakap xde..bukan ko kira..bila ku minta kat tokey..cakap sibuk..dah buang kertas..
kepala hotak ko..boleh meniaga macam tu..pastu ko kelam kabut masuk kereta blah..memang orang menyumpah kedai ko..jangan pergi kedai ni..mulut makcik ni macam longkang busuk.
K2

Seorang pengguna Facebook bernama Maznah Rahmat telah mengongsikan pengalaman beliau dan anak dimaki hamun oleh pemilik gerai makan nombor tujuh di Medan Selera Klebang, Melaka hanya kerana meminta tambahan ais pada satu jag air sirap yang dibeli dari gerai tersebut.
11053691_1231769686849081_3770720841960863798_n
Tokey kedai ni sombong betul. Alkisah aku berhenti makan kat satu gerai di medan selera KLEBANG, MELAKA semalam. Kedai makan yg aku singgah tu tak de air batu jd aku minta izin nak oder air kedai lain.aku pon oder la kat kedai no.7 ni.pekerja dia buatkan air hantar 1 jug air sirap kat tmpt aku makan.oleh krn air batunya sikit sgt..
aku suh anak aku p kedai td tambahkan air batu..sbb dia caj rm10 1 jug utk air sirap…tiba2 anak aku dtg balik tanpa jug air tu. Aku tny mana jug air? Dia kata tokwy kedai marah dia.
Ehh aku pon nak p tanya la apa pasal…anak aku nak minum air kan knapa lak tak dibaginya air tuu…bila aku tanya …tokey kedai dan anak dia maki aku kaw2 dpn customer.dorang kata makan meja mana….aku tpinga2 lahh of course tak tau apa sbnrnya yg dia marah…
Aku tnya lagi..apapasal ni..apa yg salah nya…aku bayar kan …apa pasal nak marah.rupanya tokey kedai no.7 ni tak suke org oder air dia tp makan meja lain…

Aku pon naik hantu le sbb anak aku nak minum ni dia tak bagi. Dh la caj rm10 utk 1 jug air sirap..abis dia rampas air tu separuh jug lagik dia tak bg aku abiskan..dia amik rm10..mana hak aku sbg pembeli ..
Dia maki plak aku dpn org lain tanpa kesalahan yg aku sendiri tak tau apa salah puncanya….mana etika dia sbg peniaga…???
Aku bg tau laki aku.dia dtg jumpa makcik tu dan anak dia..laki aku tanya baik2 anak dia pondan tua nak mamposs tuu tepekik2 makikan laki aku..kuang ajau betul.Laki aku kata nak bagitau usop soroj…
Makcik tu jwb dgn sombongnya..
SAPA USOP SOROJ TU…?? AKU TAK TAKUT DGN DIA..DIA SAPA?? AGONG KEE???
Ewahhhhh!!!! Betul2 makcik tu blagak mcm rezeki dia ..dia yg tentukan..ko bygkan keringnya ati dia amik duit rm10 tp aku tak dpt brg spt hasil yg aku kene bayar..dia rampas air tu..aku merayu dia bgi air tu anak aku nak.minum dia halau aku kuar dari kedai dia…..dpn customer laintauu takk dia tjerit2 mcm aku ni salah beso….
Itu aku tak puas ati..aku maki dia balikkk aku kata ckp baik2 ar..jgn maki org tak tnt hala..dia hengat anak tekak dia je..dia tak tau anak tekak aku mcm nee…
Eeee kedai dh la kotor…makanan terdedah tanpa penutup..lalat hinggap makanan dia jual kat org…
Ehh mana pergi penguatkuasa ..knapa tak dtg pantau dia nii…tak patot dpt lesen meniaga macam ni punya etika..buat malu melaka je kalau org luar dtg dia maki hamun…busu?k nama org melaka…
Itu pon tokey kedai tmpt aku makan kata sblm aku kna marah..ada sorang customer dh kene maki sbb customer tu komplen makcik tu bg nasi berkerak..makcik tu kata apa…
TAKKAN MAMPOS KO MAKAN NASIK KERAK NIIIII!!!
Korang tengok betapa kurang ajar nya peniaga kedai no.7 ni dgn customerr…
POST NI FOKUS PADA NO.KEDAI.Dlm gmbar ni ada bbrp pelanggan dan pekerja kedai MAKCIK TUDUNG UNGU DALAM GAMBAR TU BKN TOKEY KEDAI NI….
Sebenarnya terdapat satu lagi aduan di Facebook tentang pemilik gerai makan yang sama.
11817256_410430855822445_9005460415782744626_n
Kata orang berani buat, berani tanggung. Sebagai pekedai, makcik tersebut dan anaknya seharusnya mengamalkan etika perniagaan yang betul, bukan dengan memaki hamun dan bergaduh dengan pelanggan atas soal remeh-temeh. Ramai orang akan menyalahkan pula orang Melaka sebagai kasar dan kurang ajar sedangkan ini bukan sikap sebenar sebilangan besar dari mereka.
Apa pendapat anda?
KEDAI NO 7 PANTAI KLEBANG BUAT HAL LAGIK.. MEMANG ORANG MENYUMPAH KEDAI KO..JANGAN PERGI KEDAI NI!! KEDAI NO 7 PANTAI KLEBANG BUAT HAL LAGIK.. MEMANG ORANG MENYUMPAH KEDAI KO..JANGAN PERGI KEDAI NI!! Reviewed by Mohd Haikal on 10:07:00 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.